متروی زیر زمینی (تونل های) حماس !

با وجود جنگ شدید و تجهیزات فوق العاده در اختیار ارتش صهیونیست، این ارتش دچار سردرگرمی برای ورود به غزه شده است، یکی از دلایل اصلی اینکه چرا ارتش صهیونیست نتوانسته تا موفقانه وارد غزه شود؟ تونل های حماس در غزه است، تونل هایی که ارتش اسرائیل انرا “متروی غزه” می نامد، طبق گفته یحی سنوار در سال ۲۰۲۱ میلادی این تونل ها ۵۰۰ کیلومتر است، ۵۰۰ کیلومتر تونل در غزه که ۳۶۵ کیلومتر مربع است، فوق العاده پیچیده برای ارتش صهیونیستی است، ارتش که یکی از مجهز ترین ارتش های دنیا است با تونل های ۵۰۰ کیلومتری حماس مقابله کرده نمی تواند.
با وجود تلاش های وسیعی ارتش صهونیستی در سالیان متمادی برای شناسایی و موقعیت یابی این تونل ها هنوز موفق به کشف و موقعیت یابی دقیق این تونل های نشده است، تونل هایی که برای حماس حیثیت پایه های جنگی را داشته است و از ان به عنوان مهره اصلی نظامی استفاده می کند.
این تونل ها سرتاسر غزه وجود داشته است و ارتش اسرائیل برای تخریب این تونل ها به غیر از حمله هوایی دیگر استراتیژی خاصی نداشته است، ارتش اسرائیل برای تخریب این تونل ها اطلاعات دقیق نداشته است یا به عباره دیگر گفته می توانیم تنها اطلاعات دقیق و نقشه این تونل ها نزد حماس بوده و به دست غیر از حماس درز نکرده است و بخاطر همین است که ارتش صهونیستی در سالیان متمادی برای تخریب این تونل ها دچار شکست شده است. سایت asriran.com در مورد پیچیده گی این تونل ها برای اسرائیل می نویسد: “همانطور که وضعیت تونلها پیچیدهتر میشود، استراتژی اسرائیل برای مهار آنها هم پیچیدهتر شده است. علاوه بر انجام عملیاتهای زمینی و هوایی متعدد برای خراب کردن تونلها یا بستن نقاط دسترسی، اسرائیل یک مانع ضدتونل زیرزمینی مجهز به حسگر در زیر حصاری که سراسر مرزش با غزه را فرامیگیرد، ساخته است. به گفته اندیشکده سیاستگذاری جهانی «رند»، در طول جنگ ۲۰۱۴، اسرائیل یک حمله زمینی به غزه را برای از بین بردن بخشهایی از این تونلها آغاز کرد، اما با چالشهایی در شناسایی، جنگیدن و تخریب آنها مواجه شد. اسرائیل با درس گرفتن از آن جنگ و عملیات ۲۰۱۸ خود علیه حزبالله، آموزش «جنگ تونلی» را برای سربازان خود افزایش داده است. همچنین فناوریهای جدیدی را برای شناسایی و تخریب تونلها و همچنین پلتفرمهای رباتیک برای نقشه برداری و مبارزه با محیطهای زیرزمینی را توسعه داده است. تلاشهای اسرائیل برای خراب کردن تونلها با استفاده از روشهایی مانند بمبهای عظیم «سنگرشکن»، اغلب به دلیل نزدیکی به مناطق پرجمعیت منجر به تلفات غیرنظامیان شده است.” نقشه این تونل ها در اختیار نیست تا در مورد طول، عمق و عرض آن اطلاعات دقیق ارایه گردد اما هر چندگاهی حماس تصاویر متفاوتی از تونل های خود منتشر می کند و طبق این تصاویر می توان گفت نوع تونل های خاص وجود دارند و هر تونل برای استفاده خاصی ایجاد شده است. آخرین تصویری که یکی از تونل های حماس منتشر شده بود، تونل بزرگی که موتر در آن بوده است و این به معنی است که تونل های حماس از یک طرف به شدت در حال ترقی و از یکطرف به شدت در حال پیچیده شدن برای ارتش صهیونیست است. “این تونلها چه زمانی به وجود آمدند؟ این تونلها از اوایل دهه ۸۰ میلادی و در پی مرزبندی جدید شهر رفح بر اساس معاهده صلح سال ۱۹۷۹ میان اسرائیل و مصر به کار گرفته شدند. پس از این معاهده و با مرزهای جدید، اعضای برخی از خانوادهها از هم جدا افتادند و اقتصاد شهر نیز با مشکلاتی مواجه شد. در نتیجه این تونلهای زیرزمینی بنا شد و خانوادهها میتوانستند از طریق آنها با هم در ارتباط باشند و قاچاقچیان نیز میتوانستند کالاها را جابجا کنند. اما شبهنظامیان به صورت آشکارا نخستین بار در سال ۱۹۸۷ و در جریان انتفاضه اول از این تونلها استفاده کردند…independentparsian.com.” حماس از این تونل ها چی استفاده می کند؟ به نظر من تونل های برای تمام اهداف حماس ساخته شده است: ۱. تولیدات تسلیحات ( تجهزات نظامی) ۲. ذخیره تسلیحات ۲. تدارک و آموزش نظامی ۳. انتقال مواد مورد نیاز ۴. دیوار دفاعی در مقابل تهاجم دشمن ۵. نگهداری زندانیان ۶. پناهگاه امن برای غیر نظامیان ۷.و….. تونل های حماس را می توان بزرگترین متروی زیر زمینی دانست، متروی زیر زمینی که ۵۰۰ کیلومتر طول دارد و یکی از پیچیده ترین متروهای دنیا است که صهونیست را متزلزل ساخته است،این مترو پایه های جنگی حماس را قوی و پایه های جنگی دشمن را ضعیف می کند و می توان گفت نقشه جنگی حماس است.
علیرضا الیاس