مسئولیت امارت اسلامی در قبال جنگ جاری فلسطین چیست؟

اکنون بیش از یکماه از آغاز بمباران و یک هفته از شروع حملات زمینی اسراییل بر غزه می گذرد. اسراییل با شروع حملات هوایی و بمباران بصورت هدفمند خانه ها، شفاخانه ها، مکاتب و مساجد را هدف قرار داد. این حملات هدفمند سبب شهادت بیش از ده هزار تن از مسلمانان فلسطینی شده است که بیشترین شهدا شامل کودکان و زنان می شود. از سوی دیگر با قطع آب، برق و مواد غذایی عملا زندگی در غزه را غیر ممکن نموده است. مسلمانان فلسطین در شرایط بسیار سخت و دردناکی قرار دارند و در این مدت تنها شماری از رهبران کشورهای اسلامی عملا در مورد وضعیت جاری قتل و کشتار مسلمانان در فلسطین اظهار نظر کرده اند. اعلامیه هایی که در این مورد صادر شده، به توقف بمباران و حملات اسراییل اشاره نموده و خواهان حل مسالمت آمیز مسئله اسراییل و فلسطین شده اند. در این میان ایران، ترکیه، قطر و اردن تا حدی قدم پیش نهاده و با محکوم کردن تجاوز اسراییل، از حمایت مادی و معنوی فلسطینیان گفته اند. اما در این بین افغانستان نیز یک کشور اسلامی است  و همانند دیگر کشورهای اسلامی در قبال امت اسلامی و مسئله فلسطین مسئولیت شرعی و دینی دارد.

کشورهای غربی و باالخصوص آمریکا به خود اجازه می دهند در مواردی که دیموکراسی غربی با تهدید مواجه باشد و یا حقوق بشر زیر پا شود، برای دفاع و نگهداشت آن بر کشور مطلوب تعزیرات وضع نموده و اگر هم لازم دانسته شود، با استفاده از زور و از راه نظامی، حاکمان آن را سرنگون می گردد. اما در مورد فلسطین که شورای امنیت سازمان ملل متحد در چندین نوبت با صدور قطعنامه هایی داشتن کشوری مستقل برای فلسطینیان را حق مسلم آنها دانسته و هرگونه تجاوز و غصب زمین از سوی اسراییل را محکوم نموده است.  اما بازهم هیچ نوع توجه به دها قطعنامه شورای امنیت نشده و نه هم کسی جرئت ایستادگی عملی در کنار مسلمانان فلسطینی را کرده است. در حالیکه هر فرد آگاه از مسئله فلسطین و اوضاع جاری در آن می داند که اسراییل ظالم و متجاوز است و فلسطینیان مورد جور و ستم  قرار گرفته اند، اما بازهم چرا هیچکس را یارای مدد و یاری نیست.

پس از شکست تجاوز امریکا و همپیمانانش و افول قدرت یکه تاز جهانی در افغانستان، امید و آروزی امت اسلامی برای داشتن مدافع شکوفه نموده است و در وضعیت فعلی انتظار و توقع امت اسلامی از امارت اسلامی فراتر از صدور یک اعلامیه و اظهار نظر است. مسلمانان مظلوم و محکوم جهان اسلام از امارت اسلامی انتظار چشمداشت هایی دارند که بتواند مرهم و مداوای زخمی های کهنه و فرسودۀ آنها باشد. امارت اسلامی با شکست پنجاه کشور کفری باید اکنون عملبردار کشورهای اسلامی باشد. بر امارت اسلامی لازم است همانگونه که در واقعه زمین لرزه هرات و کوچاندن اجباری هموطنان مهاجر عملا آستین بالا زده و بیشتر از توان خود در یاری رساندن و کمک به هموطنان نیرو و قدرت بخرچ داد، در حمایت از ملت مظلوم فلسطین نیز عملا دست به ابتکار عمل بزند و کشورهای جهان اسلام را بیدار و متحد نموده و اجماع واحد را ایجاد کند.

زخم و درد جاری ملت فلسطین بهترین فرصت و زمینه را برای اتحاد کشورهای اسلامی فراهم کرده است و امارت اسلامی می تواند با استفاده از موقعیت و جایگاه خود در ایجاد یک اتحاد و ائتلاف جدید از کشورهای قوی اسلامی را فراهم آورد. در حالیکه امت اسلامی برای دفاع از سرزمین و خاک فلسطین اماده هر نوع فداکاری جانی و مادی است، این مسئولیت زمامدار امت اسلامی است که این موج خروشان را بسوی هدف و نتیجه یی مثبت سوق و نیل دهد. زدودن گرد و غبار از تاریخ روشن و نمایان گذشته جهان اسلام و امت اسلامی لازم است تا ملت ها و حاکمان کشورهای اسلامی خودشناس شوند و حقیقت امر برادری و اخوت اسلامی را بدانند.

عمل نکردن و فراموش کردن اوامر الهی سبب نزول عذاب بر امت اسلامی خواهد شد. الله متعال مسلمانان و مومنان را برادر یکدیگر خطاب نموده است. پس به یقین که برادر در خوشحالی و غم برادر خود سهیم است. در حالت خوشحالی و غم در کنارهم بوده و یاری اش می نماید. درست است که کشور ما پس از چهل سال تجاوز بیرونی و خانماسوزی داخلی رهایی یافته و مصروف ترمیم زخمی های خود است. اما باید در مسایل اینچنینی مسئولیت خود را به نحوه احسن انجام دهیم. نباید اوضاع نسبتا نابسامان داخلی و فشار سیاسی بیرون ما را از مسئولیت هایمان در برابر برادران مسلمان و مستضعف فلسطینی غافل نماید. پیش قدم شدن در حل دایمی مسئله افغانستان نه از امارت اسلامی اقتصاد خوب می خواهد و نه هم زرادخانه تولید سلاح های پیشرفته! بلکه در جهاد جاری علیه اسراییل تنها به رهبری امت اسلامی و اتحاد و وحدت کشورهای اسلامی نیاز است، که جایگاه فعلی امارت اسلامی برای رهبری آن مناسب و مساعد است.

این یک مهک و چالش برای امارت اسلامی است که اگر بتواند با درایت و فراست صحیح یک اجماع اسلامی برای دفاع عملی از فلسطین را بوجود آورد، و به این آرزوی دیرینه امت اسلامی که همانا آزادی قبله اول مسلمانان از چنگال کفار است، جامۀ عمل بپوشاند، در اوراق تاریخ برگ برندۀ دیگری بنام خود ثبت خواهد کرد. و اگر هم مثل دیگر کشورهای عربی و اسلامی به چند خط اعلامیه و اظهارنظر رسانه یی اکتفا کند، تاریخ آینده ما را سرزنش خواهد کرد.

Show More

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *

Back to top button