جوانان باید به نفس اعتماد داشته باشد

چیزی مهمی که سبب نتیجه گیری از زندگی برای جوانان میشود اعتماد به نفس است، هیچوقت باید جوان اعتماد به نفس را از دست ندهد اگر چه بعض اوقات در بعض موارد ظاهرا شکست هم بخورد أما هیچ وقت اعتماد به نفس خود را از دست ندهد.
در دنیا حالات گوناگون بر انسان میاید ولی هیچوقت باید تغیر حالات سبب تغیر تصمیم وترک کردن هدف نشود.
زمانی که مسلمان در نیت خود مخلص باشد، تصمیم را بخاطر خدا گرفته باشد وهدفش هم رضایت خدا باشد هیچگاه هدف را از دست نمیدهد.
آمدن امتحانات ومشکلات چیزهای طبیعی است اما مهم اینست که إنسان عزم قوی خود را درقبال حوادث نشان بدهد.
درحدیث آمده است:
عَنْ أَبِى هُرَيْرَةَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ -صلى الله عليه وسلم- « الْمُؤْمِنُ الْقَوِىُّ خَيْرٌ وَأَحَبُّ إِلَى اللَّهِ مِنَ الْمُؤْمِنِ الضَّعِيفِ وَفِى كُلٍّ خَيْرٌ احْرِصْ عَلَى مَا يَنْفَعُكَ وَاسْتَعِنْ بِاللَّهِ وَلاَ تَعْجِزْ وَإِنْ أَصَابَكَ شَىْءٌ فَلاَ تَقُلْ لَوْ أَنِّى فَعَلْتُ كَانَ كَذَا وَكَذَا. وَلَكِنْ قُلْ قَدَرُ اللَّهِ وَمَا شَاءَ فَعَلَ فَإِنَّ لَوْ تَفْتَحُ عَمَلَ الشَّيْطَانِ.[ صحیح مسلم6945] ترجمه: مومن قوی در نزد خداوند عزوجل خیلی بهتر است از مومن ضعیف و در همه شان خیر است، حریص باش بر چیزیکه به تو نفع میرساند و استعانت به الله تعالی بخواه و هیچ چیز تو را عاجز و ناتوان نکند، اگر چیزی به تو رسید چنین نگو که اگر من فلان کار را انجام میدادم شاید چنین وچنان نمی شد، مگر بگو همه چیز در تقدیر خداوند عزوجل است هر چیزی که او بخواهد میشود ، زیرا لو(چرا) کار شیطان را برای تان باز میکند.
یعنی در زمان تصمیم برای یک کار وسواس و دلدلک نباشید زیرا وسوسه از طرف شیطان است، همیشه بر استعداد خود باور داشته باشید وچنین فکر کنید که هرکار را که من شروع بکنم إن شاء الله در آن کامیاب میشوم.
با وجود تکرر ناکامی تلاشهای خود را کم نکنید بلکه از این هم بیشتر در بدست آوردن مطلوب خویش بکوشید زیرا کوشیدن زیاد راه رسیدن به هدف ونسخه ی ازدیاد استعداد میباشد.
ولی اعتماد به نفس به این معنی نیست که إنسان به این فکر باشد که من همیشه بر حقم و هر چه میگویم صحیح و درست است و خود را نیازمند تحقیق ومطالعه نمیبیند زیرا چنین فکری اعتماد بنفس نه بلکه جهالت است که إنسان باید کاملا از آن به پرهیزد.
چنانچه لقمان حکیم صاحب به فرزند خود میفرماید:
عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَجْلَانَ، أَنَّ لُقْمَانَ، قَالَ لِابْنِهِ: يَا بُنَيَّ، كُنْ سَرِيعًا تَفَهُّمًا، بَطِيئًا تَكَلُّمًا، وَمِنْ قَبْلِ أَنْ تَكَلَّمَ فَتُفْهَمَ.[ الجامع فی الحدیث لإبن وهب339] ترجمه: لقمان حکیم به فرزند خود گفت: ای فرزندم ! در تفهم وادراک سریع باش، در سخن گفتن سست وبطیئ باش وپیش از اینکه صحبت بکنی خود را بفهمان.
ولی در ضمن اینکه هر جوان باید بر استعداد خود بارو داشته باشد نفس اماره خود را باید کنترول هم بکند تا شایسته گی دنیوی و اخروی نصیب وی شده، از آتش جهنم نجات یابد و در دنیا از وسوسه شیطان محفوظ بماند.
چنانچه حسن بصری رحمه الله میفرماید: چهار خصلت است که در هر انسان باشد خداوند عزوجل او را از شیطان نجات میدهد و بر آتش حرام میکند: کسی که نفس خود را در زمان شوق، ترس، شهوت و غضب کنترول کند. [المجالسة وجواهرالعلم 3094] یعنی کسی که خود را در همین چهار حالت کنترول کند خداوند عزوجل او را از وسوسه شیطان و آتش جهنم نجات میدهد و علاوه بر این شاهد معنویات بسیار خوب در دنیا خواهد بود.
و نا گفته نماند که شایسته گی جوانان ارتباط به چند چیز ذیل دارد:
1 – ایمان برخداوند عزوجل وتقوی در دین.
2 – عبادت صحیح خداوند عزوجل.
3 – استقامت در دین ومصرف کردن جوانی خود در راه الله.
4 – زود توبه کردن بالخصوص زمانیکه یک گناهی از او سرمیزند.
5 – احساس خدمت برای دین وبیداری اسلامی.
6 – پیشتازی در اجراء سنتهای نبوی صلی الله علیه وسلم برصورت وسیرت خویش.
7 – اطاعت امیر و اولوالامر.

نوشته: مولوی نورالحق مظهری

Show More

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *

Back to top button
×

Attention! On Wordpress is under technical work!
But we have good news, wants to get acquainted, for interesting communication! Click the Accept button start the adventure
Click Close to update page!